vineri, 15 martie 2013

In vizita la Muzeul Taranului Roman

Muzeul Taranului Roman a fost construit in perioada 1912-1941 pe soseaua Kiseleff numarul 3, langa Piata Victoriei dupa planurile arhitectului N. Ghica Budesti. In perioada comunista muzeul purta numele de Lenin-Stalin apoi Muzeul Partidului, abia dupa acest an a fost redenumit Muzeul Taranului Roman.

AVE Hotel Calea Victoriei Bucuresti va recomanda sa vizitati Muzeul Taranului Roman pentru a cunoaste mai bine istoria romanului, a taranului devenit un model.

In vizita la Muzeul Taranului Roman
Muzeul a inceput sa fie cunoscut pentru colectia sa compusa din 100.000 de obiecte. Muzeul functioneaza intr-o cladire monument istoric in stil neo-romanesc, aceasta si varietatea exponatele i-a adus in anul 1996 Premiul Muzeul European al Anului.

Colectiile de ceramica, port popular, tesaturi, lemn, mobila sunt doar cateva dintre colectiile pe care le poti vedea in cadrul muzeului, de asemenea in curtea dintre bulevardul Ion Mihalache a fost stramutata in anul 1992 o biserica din lemn, monument istoric al secolului XVIII-lea.

In cadrul muzeului exista o cafenea in care se organizeaza concerte, lansari de carte si o sala de cinema.

Este unul dintre muzeele care merita vizitate, vei cunoaste mai bine istoria Romaniei si a taranului roman, poti savura o cafea in barul de la parter sau poti vedea un film bun.

In zona Piata Victoriei, foarte aproape de AVE Hotel Victoriei se afla mai multe muzee importante precum Muzeul Taranului Roman, despre care am vorbit mai sus, Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa, Muzeul National de Geologie, doua parcuri importante Parcul Kiseleff si Parcul Herastrau. Din cele doua parcuri puteti inchiria biciclete gratuit si va puteti bucura de o plimbare relaxanta pe strazile linistite ale Bucurestiului.

Daca totusi preferati sa va relaxati in stil mare, veti gasi in Bucuresti o multime de locuri special create pentru tine, restaurante elegante cu specific traditional sau international, baruri si cluburi cu bauturi rafinate, centre spa si hoteluri de lux.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu