vineri, 26 iulie 2013

Cum sa calatoresti cu buget redus

Pentru a calatori ieftin, daca nu chiar gratuit, trebuie sa cauti oportunitati si sa fii dispus sa profiti de ele. De asemenea incearca sa fii proactiv, sa ceri sfaturi, ajutor si asistenta, vei fi surprins cat de mult sunt dispusi oamenii sa ofere, trebuie doar sa ceri.
Se  spune ca lucrurile bune sunt intotdeauna gratuite, dar multi dintre noi cred ca aceasta afirmatie se aplica doar la placerile simple ale vietii precum mirosul unei flori sau zambetul lui trecator, dar de ce sa nu facem totul gratuit sau macar cu un buget rezonabil? Citeste in continuare cateva sfaturi pentru ca vacanta de anul acesta sa fie altfel.

  • Primul pas este sa inchiriezi casa sau sa te muti o perioada cu parintii, vei primi cativa banuti pe chirie si poti incepe astfel vacanta.
  • Foloseste site-uri precum couchsurfing.com pentru a gasi cazare gratuita pentru 1-2 nopti in diverse orase ale lumii sau poti cauta un hotel, pensiune sau hostel care sa aiba preturi mici sau oferte speciale.
  • Participa la programe de voluntariat. Pe langa faptul ca ajuti o multime de oameni prin actiunile tale in cadrul programul, vei vedea o multime de locuri noi, te vei imprieteni cu localnicii si vei cunoaste din interior o noua cultura.
  • Fa autostopul, este cea mai ieftina si comoda varianta de transport la care poti apela, evident poti merge cu bicicleta sau cu trenul.

  • Zboara la preturi mici, rezerva biletul cu cel putin 2 luni inainte sau fii pe faza cand anunta companiile aeriene reduceri de pret.
  • In plus daca stii sa canti, sa scrii, sa faci masaj, sa desenezi etc. poti castiga si ceva banuti care te vor ajuta sa iti prelungesti vacanta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu